LA REMOLATXA

LA REMOLATXA 

Es unahortalissa de la família de les quenopodiàcies ,igual que les espinaques.Es la mateixa espècie botànica que la bleda. Es originària  de la mediterrània.

Hi han varies varietats de remoltaxa,la que cultivem habitualment al camp i venem al BUBUB, es la remolatxa hortícola Beta vulgaris ,la vermella, que s’es consumeix bàsicament l’arrel ,un tubercle vermell i carnós, que es menja cru o cuit. Les fulles quan son tendres també son comestibles

 

PATATES 152PATATES 156 al bubub 007 PATATES 083

PATATES 130

Té uns efectes positius clars sobre l’organisme gràcies a la presència de substàncies antioxidants, que ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives, i destaca per ser un potent anticancerígen ,virtud que deriva de la riquesa  en  flanovoides ,principalment el pigment vermell  betanina

Es important la producció de la hormona dopanima, que ens preveu del mal humor i els síntomes depressius

La remolatxa és molt rica en sucres,però tot i això el valor calòric es moderat,perquè l’assimilació és mes lenta gràcies a la fibra, les vitamines i els minerals de l’hotalissa

Convé destacar un efecte negatiu en persones sensibles: l’àcid oxàlic que conté pot propiciar càlculs renals.

Es un planta bianual, amb un cicle de dos anys .El primer any acumula reserves a la part superior de l’arrel formant el tubercle,el segon any emet una tija que donarà lloc a la flor.

(informació recollida a Viquipèdia ,Montse Reus i d’altres)

 

, ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>