Taronja sanguina

Al febrer/març maduren i ens  arriben les TARONJES SANGUINES

Es una varietat da taronja de polpa vermellosa que degut el seu alt contingut en antociamines te propietats  antioxidants quelcom poc comú entre els citrics.

Es una bona font de vitamina C, potassi magnesi i àcid fòlic. Poden  ajudar a disminuir el risc de cardiopatíes i alguns tipus de càncer i a l’acumulació del colesterol LDL

hi es apreciable la quantitat de fibra, sobretot a la part blanca entre la polpa i l’escorça i per això consumir-ne afavoreix el transit imtestinal

Té poques llavors i  molt de suc ideal pe a fer-ne sucs

D’un tamany mes petit que la taroja comú , te un sabor més intens , una mica més àcid i la pell més dura

La taronja es un hibrid entre l’aranja grossa ( o pomelo) i la mandarina Conté un 25%  de gens de pomelo i un 75%  de mandarina. hi ha nombroses  varietats

 

El seu cultiu  es va iniciar fa milers d’anys al sud de Xina. Des d’allí es va anar escampant pel sud ‘est asiàtic i posteriorment per tot l’Orient,primr amb Alexandre el Gran i posteriorment a través de la Ruta de la Seda i les croades.

Els àrabs, que la van anomenar ” maranxe”,van introduir el taronger agre a Europa pel dud de la península ibérica al segleX. Actualment s’adapta molt bé al clima mediterràni

 

taronja sanguina 001

Avui en dia als Països Catalans en son un dels grans productors mundials : hi ha  conreus de tarongers al llarg de la costa mediterrània, especialment al sud de Catalunya i al País Valencià. Al Baix Ebre en són molt populars

( consultat en diverses fonts)

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>